Allround Constructiewerker
Niveau 3

Als allround constructiewerker werk je zowel binnen als buiten het bedrijf op locatie bij opdrachtgevers. Je werkt voornamelijk bij constructiebedrijven, die uiteenlopende constructies vervaardigen voor diverse industriële bedrijfstakken. Je werkt met staaf-, plaat-, profiel- en pijpmateriaal. Je vervaardigt uiteenlopende constructies en deelconstructies variërend in complexiteit. Je beschikt, naast technische vakkennis ook over ruimtelijk inzicht. Verder ben je kwaliteitsbewust, nauwkeurig, communicatief en sociaal vaardig in de uitvoering van je werk. Je bent verantwoordelijk voor je eigen werk en de begeleiding van minder ervaren collega’s. Je hebt aandacht voor veiligheid en milieu.

Leertraject

Leerjaar 1: 

In het eerste leerjaar van deze opleiding krijg je de vakken basisvaardigheden metaal, Basis constructie, basislassen en vakken als materialenleer, wis- en natuurkunde, tekeninglezen, Nederlands, rekenen en Burgerschap. Je leert je machines- en je materiaal productiegereed te maken, Je leert hoe je metalen kunt buigen, hoe je onderdelen kunt samenstellen en te hechten. Je leert wanneer en hoe vaak en waarmee je controles uit kunt voeren. Ook werk je aan (communicatieve) vaardigheden die je als werknemer moet bezitten.

Werkend leren: Je werkt 4 dagen in een erkend leerbedrijf ( waarvan 1 dag in de week Metaalwerk) waar je ook de tijd krijgt om aan je schoolopdrachten te werken onder begeleiding van een praktijkopleider en krijg je 1 dag theorie.

Leerjaar 2: Het tweede leerjaar gaat om het meer verdiepen en praktisch toepassen van de vakken van het eerste leerjaar, het werken met meerdere lasdisciplines en je sluit af met een Proeve van Bekwaamheid in de praktijk. Ook in dit schooljaar ga je weer 4 dagen werken ( waarvan 1 dag in de week Metaalwerk)en krijg je 1 dag theorie.

Leerjaar 3: werkzaam bij werkgever 

Branche: Metaal en Werktuigbouwkunde
Opleidingsduur: 3 jaar
Niveau: 3
Leerweg(en): BBL
Locatie(s): Terneuzen en Vlissingen
Crebo: 25286

Vul het formulier in en schrijf je direct in