Constructiewerker

Constructiewerker
Niveau 2

Als constructiewerker werk je voornamelijk bij constructiebedrijven, die uiteenlopende constructies vervaardigen voor diverse industriële bedrijfstakken. Je werkt vooral met staaf-, plaat-, profiel- en pijpmateriaal. Je vervaardigt eenvoudige constructies en deelconstructies. Je beschikt, naast technische vakkennis en vaardigheden over ruimtelijk inzicht en je bent kwaliteitsbewust, nauwkeurig, communicatief en sociaal vaardig in de uitvoering van jouw werk. De complexiteit van de werkzaamheden van de constructiewerker wordt onder andere bepaald door de werkvolgorde, de variatie aan toe te passen technieken en verscheidenheid van taken, diverse soorten materiaal en eventuele speciale producteisen en procedures. Ook de omvang van de werkzaamheden, het soort product en de vereiste nauwkeurigheid als de te bedienen machines en hulpwerktuigen vormen complicerende factoren. Je hebt aandacht voor veiligheid en milieu.

Leertraject

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar van deze opleiding krijg je de vakken basisvaardigheden metaal, basisconstructie, basislassen en vakken als materialenleer, wis- en natuurkunde, tekeninglezen, Nederlands, rekenen en Burgerschap. Je leert je machines en je materiaal productie gereed te maken. Je leert hoe je metalen kunt buigen, hoe je onderdelen kunt samenstellen en hoe te hechten. Je leert wanneer, hoe vaak en waarmee je controles uit kunt voeren. Ook werk je aan (communicatieve) vaardigheden die je als werknemer moet bezitten.

Werkend leren: Je werkt 4 dagen in een erkend leerbedrijf (waarvan 1 dag in de week bij Metaalwerk) waar je ook de tijd krijgt om aan je schoolopdrachten te werken onder begeleiding van een praktijkopleider en krijg je 1 dag theorie.

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar ga je je in de vakken van het eerste leerjaar meer verdiepen en gaat het om het praktisch toepassen van meerdere buig- en zet technieken. Tenslotte sluit je af met een Proeve van Bekwaamheid in de praktijk. Ook in dit schooljaar ga je weer 4 dagen werken ( waarvan 1 dag bij Metaalwerk) en krijg je 1 dag theorie.

Branche: Metaal en Werktuigbouwkunde
Opleidingsduur: 2 jaar
Niveau: 2
Leerweg(en): BBL
Locatie(s): Terneuzen en Vlissingen
Crebo: 25291

Vul het formulier in en schrijf je direct in