Mechatronica

Monteur Mechatronica
Niveau 2 en 3

De eerste monteur mechatronica werkt op locatie of bij de klant aan een bekend pakket van mechatronische producten. Dit kunnen machines zijn voor o.a. de fruitteelt, de visteelt, e.d. voedselindustriële- en verpakkingsmachines. Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dus laat je nooit een situatie onveilig achter. Daarnaast voer je je werk zelfverzekerd uit en neem je hierbij initiatieven. Je bent besluitvaardig en betrouwbaar. Je deelt met je collega’s de ‘nieuwe’ ervaringen die nuttig of belangrijk zijn om te weten. Je hebt een dienstverlenende, correcte en klantgerichte instelling. Je kan goed contact onderhouden met klanten (particulieren én bedrijven) en je meldt tijdig uitloop en problemen. Je hebt aandacht voor veiligheid en milieu.

Leertraject

Leerjaar 1 In het eerste leerjaar van deze opleiding krijg je de vakken basismetaal en constructie, elektrotechniek, pneumatiek en hydrauliek, assen en lagertechniek, materialenleer, wis- en natuurkunde, tekeninglezen, Nederlands, rekenen en Burgerschap. Ook zal je geleerd worden hoe je een Engelse en Duitstalige handleiding moet lezen en vertalen. Je leert je machine en je materiaal productie gereed te maken. Je leert mechatronische producten/machines in elkaar te bouwen. Je leert wanneer, hoe vaak en waarmee je controles uit kunt voeren. Ook werk je aan (communicatieve) vaardigheden die je als werknemer moet bezitten.

Werkend leren: Je werkt 4 dagen in een erkend leerbedrijf (waarvan 1 dag bij Metaalwerk) waar je ook de tijd krijgt om aan je schoolopdrachten te werken onder begeleiding van een praktijkopleider.

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar gaat het om het verdiepen van de vakken van het eerste leerjaar. Systeemkennis (hoe machines werken) maar ook tekening lezen en materialenleer zijn belangrijk. Ook in dit schooljaar ga je weer 4 dagen werken (waarvan 1 dag bij Metaalwerk) en krijg je 1 dag theorie.

Leerjaar 3 : je werkt volledig bij je werkgever 

Branche: Metaal en Werktuigbouwkunde
Opleidingsduur: 2 / 3 jaar
Niveau: 2 en 3 
Leerweg(en): BBL
Locatie(s): Vlissingen
Crebo: 25342 / 25340

Vul het formulier in en schrijf je direct in